گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

طرح اسرائیل و آمریکا برای کوچاندن مردم غزه به عراق، مصر، ترکیه و یمن

یک روزنامه عبری‌زبان نوشت که اسرائیل و آمریکا طبق یک طرح به دنبال کوچاندن اهالی غزه به چهار کشور ترکیه، مصر، عراق و یمن هستند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۸ - ۱۰ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 01
کد خبر: ۲۱۶۲۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه «اسرائیل هیوم» چاپ قدس اشغالی، امروز (جمعه) در گزارشی از طرح اسرائیل و آمریکا برای انتقال ساکنان غزه به چهار کشور ترکیه، مصر، عراق و یمن در ازای مشوق‌های اقتصادی برای این کشورها خبر داد.

 

این روزنامه نوشت که طرح مذکور به اطلاع مقامات بلندپایه حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا در مجلس نمایندگان و سنا رسیده و با موافقت ‌آن‌ها مواجه شده است.

 

این طرح بر مبنای تشویق ساکنان غزه برای خروج از این منطقه و سفر به دیگر کشورهاست و آن‌گونه که اسرائیل هیوم مدعی شده، قرار نیست، اجباری در کار باشد. مجموعا چهار طرح در دست بررسی است که طبق آن مشوق‌هایی هم برای ساکنان غزه و هم کشورهای مقصد در نظر گرفته شده است.

 

هرچند دولت آمریکا در مراحل اولیه جنگ اعلام کرد که با آوارگی اجباری مردم غزه مخالفت خواهد کرد، اما اظهارات رسمی نشان می‌دهد که دولت «جو بایدن» با خروج داوطلبانه مخالفت نخواهد کرد.

 

«اسرائیل هیوم» با افشای طرح فوق نوشت که «جوی ویلسون» نماینده آمریکایی مبتکر اصلی این طرح است؛ طرحی که طبق آن آمریکا ارائه کمک‌های اقتصادی به مصر، ترکیه و یمن را مشروط به استقرار ساکنان غزه در این کشورها می‌داند.

 

در ادامه گزارش اسرائیل هیوم آمده است: «این طرح به حل این مشکل بستگی دارد که حماس اجازه خروج ساکنان غزه را بدهد و مصر نیز مرزهایش را به روی آن‌ها باز کند؛ آن‌طور که جوی ویلسون، مالک این طرح می‌گوید، تنها راه اخلاقی این است که اطمینان حاصل کنیم مصر مرزهایش را باز می‌کند و به مردم غزه اجازه می‌دهد تا از کنترل اسرائیل و حماس فرار کنند».

 

به گفته «جوی ویلسون» دولت مصر می‌تواند از کمک ۱.۳ میلیارد دلاری آمریکا برای پناهندگانی که از غزه وارد این کشور می‌شوند، هزینه کند.

 

این نماینده آمریکایی افزود: «مصر نباید تنها کشوری باشد که پناهنده‌ها را می‌پذیرد، عراق و یمن حدود یک میلیارد دلار کمک خارجی آمریکا دریافت می‌کنند و ترکیه بیش از ۱۵۰ میلیون دلار دریافت می‌کند، هر یک از این کشورها به اندازه کافی کمک خارجی دریافت می‌کنند، هر کدام از آن‌ها جمعیت بالایی دارند که مشکلی با پذیرش پناهندگانی کمتر از یک درصد جمعیتشان نخواهند داشت».

 

صاحبان این ابتکار از دولت آمریکا می‌خواهند که به مصر، عراق، یمن و ترکیه کمک‌های مالی به شرط پذیرش تعداد معینی از پناهندگان اختصاص دهد.

 

این طرح همچنین بر روی برنامه سومی به نام «غزه برای جهان - جنبش مهاجرت بشردوستانه برای ساکنان نوار غزه» کار می‌کند؛ این طرح را «امیر ویتمن» از اعضای حزب لیکود (حزب حاکم اسرائیل) تدوین کرده است.

 

ویتمن در گفت‌وگو با روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت: «صحبت‌های زیادی در کنست و طرف‌های بین‌المللی از جمله در مجلش نمایندگان و سنای آمریکا در این باره می‌شود، حساسیت‌ها و پیچیدگی‌های زیادی وجود دارد، باید با آرامی کارها انجام شود. هر میزان که تلاش و اراده اسرائیل در این مسیر روشن‌تر باشد تأثیر بیشتری بر عوامل بین‌المللی می‌گذارد».

 

این روزنامه اسرائیلی پیش از این نیز از طرح جدیدی در کنگره آمریکا پرده برداشته بود که طبق آن کمک‌های مالی کلان به تعدادی از کشورهای عربی به رهبری مصر در ازای پذیرش پناهجویان از غزه اختصاص داده می‌شود. طبق آن طرح یک میلیون نفر در مصر (۰.۹ درصد از جمعیت مصر)، نیم میلیون نفر در ترکیه (۰.۶ درصد از ترک‌ها)، ۲۵۰۰۰۰ نفر در عراق (۰.۶٪) و ۲۵۰۰۰۰ نفر در کشور یمن (۰.۷۵ درصد جمعیت یمن) مستقر می‌شوند.

 

با تمامی این تفاسیر اما دولت‌های مصر و اردن بیش از یک بار اعلام کرده‌اند که هرگونه کوچ اجباری ساکنان غزه به این کشورها به منزله اعلان جنگ علیه آن‌ها خواهد بود. تغییر ترکیب جمعیتی غزه و تکرار موج جدید آوارگان همانند سال‌های ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ موضوعی است که کشورهای اسلامی بارها در خصوص آن هشدار جدی داده‌اند./ فارس

ارسال نظر